Inladen en afscheid van familie

Onze ingepakte inboedel werd al een paar dagen voor ons vertrek uit Nederland ingeladen met behulp van het verhuisbedrijf en een paar familieleden en goede vrienden.

Alles verliep onverwacht soepel, al voelde het allemaal wel heel onwerkelijk aan. Omdat de volle verhuiswagen in het weekend in Nederland zou worden gestald en pas maandag zou vertrekken, moesten we noodgedwongen een paar dagen “kamperen” in ons lege appartement in Nijmegen. Dat gaf ons in ieder geval de mogelijkheid om de dag voor vertrek in relatieve rust afscheid van Sandors familie te nemen. Ondanks dat het uiteraard een beladen moment was, was het ook een mooie en prachtig zonnige dag. Een waardig afscheid!

Vertrek uit Nederland en aankomst in Zweden

Op een regenachtige zondagochtend in juli vertrokken we vervolgens met een volgeladen auto en gemengde gevoelens uit Nederland. De reis verliep voorspoedig, we overnachtten in een hotel in Noord-Duitsland, en 36 uur later kwamen we aan bij “ons” Snöbäcken, ons nieuwe thuis. Het was een rare ervaring. Was dit nu écht van ons? Zó mooi en zó groen? Maar tijd om weg te dromen was er niet: op dag twee arriveerde de vrachtwagen met de verhuisboedel, dus er was werk aan de winkel. De boel werd uitgeladen en zo goed en zo kwaad als het ging op z’n toekomstige plek gezet. Het was geweldig om eindelijk weer iets op te bouwen nadat ons leven maandenlang in het teken had gestaan van afhandelen, opzeggen en afbouwen. Afgezien van de regen die de hele dag met bakken uit de hemel viel toen alles uitgeladen moest worden, verliep de hele verhuizing soepel en voorspoedig.