Snöbäcken is de naam van de plek waar we wonen en werken, ons huis in de provincie Närke, zo’n 300 kilometer ten westen van Stockholm. Lang geleden was het een pachtboerderij, die hoorde bij het landgoed Boo. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd de pacht beëindigd en werden het huis en het bijbehorende land verkocht.

We kregen van Martha, de vorige eigenaresse, een map vol met oude foto’s en archiefstukken, dus in de nabije toekomst zullen we zeker meer gaan schrijven over het huis en zijn geschiedenis.

Toen we Snöbäcken kochten voelde dat als een lot uit de loterij. Het is misschien niet ieders wens om landelijk te wonen, maar voor ons kwam een droom uit. Alhoewel we ook hebben gemerkt dat er echt altijd werk aan de winkel is als je zo wil wonen. Er komen ook steeds nieuwe ideeën, projecten en bezigheden bij, simpelweg omdat het leuk is om iets nieuws te proberen en omdat de omgeving inspirerend werkt.