Een natte en groene zomer. Onze eerste zomer op Snöbäcken werd vooral een kluszomer. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat waren we bezig met verhuisdozen legen, kamers inrichten, schilderen, buiten klussen, instanties bellen en het ene formulier na het andere invullen. Voor een aantal projecten werden lokale aannemers ingehuurd.

Ook begonnen we langzaam met het verkennen van onze nieuwe woonomgeving. We maakten wandelingen en autoritten over de kronkelige grindwegen rond Hjortkvarn en Haddebo. We bezochten ook het gebied rond het gehucht Boo. Een gebied met een rijke historie, met een mooie kerk en een kasteel, maar ook met prachtige meren en goede zwemplekken.

We ontdekten al snel dat er hier heel erg veel herten voorkomen. Vooral in de late zomer kan je in de schemering groepjes herten over de velden zien lopen, terwijl de avondzon lange schaduwen over het landschap werpt.