9 juli 2013 (door Camilla)

Vandaag is het een bijzondere dag: we wonen precies een jaar in Snöbäcken. Het was een jaar vol veranderingen: de verhuizing naar Zweden, het leven in de natuur en op het platteland en het starten van een eigen bedrijf. Een kletsnatte herfst en een superstrenge winter, veel te doen en nog meer te leren.

Het leven begint nu pas weer een wat vastere vorm te krijgen, hoewel we nog steeds geen idee hebben hoe onze toekomst er precies uit zal gaan zien. Het lukt ons nu af en toe om ons even los te maken van alle drukke bezigheden en te gaan wandelen, zwemmen, fietsen of gewoon te luieren in de tuin. Pas dan voelen we echt waarom we naar het Zweedse platteland zijn verhuisd.

De zomer is eindelijk op gang gekomen en het groen schiet omhoog in de kas en in de tuin. Ella heeft in haar eerste twee vakantieweken zwemles gehad in een meer in Ljusfallshammar en kan nu zwemmen. Sandor ving vorige week tijdens het vissen een enorme snoek, en Opa Veldman – uit Nederland op bezoek – timmert, zaagt en klust dat het een lieve lust is. Ik bewater de komkommerplanten in de kas en moet glimlachen als ik zie hoe snel ze groeien: ik kan nog niet helemaal geloven dat het gelukt is, want ik heb toch echt niet zo’n groene vingers!

We mijmeren over hoe het komende jaar eruit zal gaan zien. Zonder twijfel een heleboel nieuwe projecten, maar hopelijk ook iets rustiger dan het afgelopen jaar!