Op 2 november – Allerheiligen – zetten we Ella tegen de avond af bij Davidsberg, het jeugdhonk voor de kleinere kinderen van Hjortkvarn. Er is een Halloween-feest aan de gang met zombies, heksen en skeletten. Vervolgens maken we een wandeling door het dorp. Het is aardedonker, koud, windstil en mistig. Spookachtig bijna.

Maar bij de kerk en de begraafplaats aangekomen zien we een zee van lichtjes. Tientallen kaarsjes branden bij de graven, omgeven door een deken van mist. In de kerk is een dienst aan de gang en het licht straalt van binnenuit door de glas-in-loodramen naar buiten toe. We worden overvallen door een gevoel van rust en stilte. Als we het kerkhof verlaten ontmoeten we een bekende en wisselen we een paar woorden. We doen het hek stilletjes dicht als we weglopen in de donkere nacht.