6 december 2013: Lancering van onze blog

Ruim een jaar geleden, in de zomer van 2012, verhuisden we met ons gezin van Nederland naar Zweden. Van het Nijmeegse red light district naar de Zweedse bossen.


Het afgelopen jaar was een jaar vol veranderingen, belevenissen, ontdekkingen, het wiel opnieuw uitvinden, hard werken, klussen en klooien, en soms ook tegenslag en teleurstelling.

Niet alleen het emigreren, maar ook de omslag van stadsleven naar landelijk wonen hebben uiteraard een grote impact op ons leven gehad. Bovendien krijgen we veel vragen als “hoe bevalt het nu daar?” en “hoe is het nou om zo midden in de natuur te wonen?”.

Wat in Nederland begon als een soort van emigratiedagboek voor onszelf, is langzaamaan uitgegroeid tot een verslag met foto’s van ons nieuwe leven hier in Zweden. Zo is het idee ontstaan om dit om te zetten in een blog. Voor familieleden en vrienden, maar ook voor andere geïnteresseerden. Mensen met interesse voor natuur, landelijk wonen, producten uit eigen tuin, emigratie, Zweden en aanverwante onderwerpen.

De blog begint – met terugwerkende kracht – in Nederland, eind 2011, bij de eerste emigratieplannen en loopt via huizenjacht, verhuizing en het opbouwen van een nieuw leven door tot in het heden. Vanaf nu zullen er regelmatig nieuwe blog-posts geplaatst worden!

Op tablets en smartphones wordt meestal automatisch de mobiele versie van de blog getoond, met kleine foto’s. Als je dit wil uitzetten kan je onderaan kiezen voor “desktop version”.

De blog heeft ook een Zweedstalig zusje: “Som landet ligger – från stadsliv till storskogen“.

We nodigen je van harte uit om onze blog te lezen, volgen, delen en reacties te plaatsen. Veel lees- en kijkplezier!

Sandor & Camilla