Kom dichterbij (door Camilla)

Sommige jaargetijden zijn lastig om van te houden. Dat geldt in Scandinavië evenzeer als in Nederland. Het late, natte najaar. De donkere dagen in december. Het vroege voorjaar, net voordat het groen begint te worden. Het kleurenpalet van de natuur toont soms sombere tinten.

In die grijze dagen moet je juist beter kijken om iets te zien. Omdat de bloemen eerst zo fel van kleur waren, of omdat de sneeuw zo mooi glinsterde tegen de heldere lucht, ontgingen de kleine dingen je.


Tijdens zulke dagen zijn zaken die je eerst niet zag, ineens mooier. De verschillende soorten mos bijvoorbeeld, met kleuren van grijsgroen tot dieprood.


In die grijze dagen zijn zaken die je eerst niet zag, ineens mooier. Je waardeert het knäckebröd tenslotte ook pas als de croissants op zijn. Door goed te kijken zie je meer.