Terwijl in Nederland het woord “kasplantje” een wat negatieve bijklank heeft (als in kwetsbaar en zielig), betekent het hier in Zweden dat fase 1 (vensterbankscheut) succesvol is doorlopen en dat de teerbeminde zaailingen een verdere stap op weg naar volwassenheid gaan zetten. Fase 2: naar de kas. Onder deskundige begeleiding, uiteraard.

Vorige week schreef ik al over het heuglijke feit van deze aanstaande groene verhuizing, en na een paar dagen op en neer rennen met potten, schaar en zakken potgrond is de kas nu helemaal ingericht!

Jonge plantjes houden niet van verhuizen. Dit is met recht een kasplantje te noemen:


Maar na een dag of twee zag het er al heel anders uit:

We hebben in de aanbieding: tomaten, komkommers, augurken, paprika’s, sla en boerenkoolplantjes.
De rest van de groenten staat al in de volle grond in de moestuin. Maar daarover een volgende keer meer. En nu maar groeien jongens! Opdat jullie straks rijp en volwassen de ouderlijke kas kunnen verlaten…